Zakelijke printer uitzoeken – checklist!

Op kantoor wordt soms wel kilo’s papier per jaar geprint! Een goede zakelijke printer is dus onmisbaar. Welke bedrijfsprinters zijn er? Welke zijn de besten in hun soort? Online of offline shoppen? En waar moet je verder op letten als je een zakelijke printer gaat uitzoeken? Wej hebben een kleine checklist voor je gemaakt.

Inkjetprinter of laserprinter?

Bedrijfsprinters zijn er in verschillende soorten en maten. Het meest verkochte model is de inkjetprinter. Die maakt gebruik van cartgidges met inkt en blinkt uit in het afdrukken van fullcolor (kleuren)foto’s. Laserprinters zijn geschikt voor het afdrukken van grotere aantallen en de meest voor de hand liggende keuze voor een groot kantoor. Deze gebruiken geen inkt, maar toners gevuld met poeder.

Zakelijke printer voor A4 of A3?

De meeste printers drukken af in A4-formaat, maar op kantoor zijn soms grotere prints nodig. Je kunt daarom ook kiezen voor een zakelijke printer in grootformaat: één die in A0 t/m A3 kan afdrukken. Grootformaat printers worden bijvoorbeeld gebruikt in de bouw, architectuur en reclamewereld.

Zwart-wit of kleur?

Inkjetprinters kunnen van zowel kleur-, als zwart-wit cartridges worden voorzien, bij professionele laserprinters is er verschil tussen een zwart-wit en een kleurenprinter. Bij tekstdocumenten, pakbonnen en technische tekeningen volstaat een zwart-wit model. Heb je meer pixels nodig voor je promotiemateriaal, dan kun je beter voor een kleurenlaserprinter kiezen.

Online of offline een zakelijke printer kopen?

Ben je van plan om een zakelijke printer te kopen? Dan kun je online al het nodige voorwerk doen: modellen bekijken en alle specs voor jezelf op een rijtje zetten. Hiermee kun je al een goede inschatting maken van de afdrukkwaliteit. Wil je dit liever zien en zelf ervaren? Dan is een bezoekje aan de winkel ons advies! Een printer huren kan ook. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand en wordt het onderhoud en de inkt voor je geregeld. De verhuurder komt de printer op kantoor installeren en demonstreren.