Wat is een interactief videoplatform en hoe werken het?

Interactieve video is niet helemaal nieuw, maar het is pas sinds kort dat bedrijven er echt op nieuwe en unieke manieren gebruik van maken en het volledig benutten. Het goede nieuws? Je hebt geen uitgebreid videoproductie team nodig of zelfs geen vaardigheden op het gebied van webontwikkeling om op maat gemaakte interactieve video’s te kunnen maken en bewerken.

 

Wat is interactieve video?

Geen idee wat interactieve video is? Interactieve video is precies hoe het klinkt: het is een video waarmee je actief kunt communiceren met de kijker. Deze interacties kunnen de vorm hebben van links, polls, quizzen of de mogelijkheid om verschillende paden of verhaallijnen in de video te selecteren die de verhaallijn van de video kunnen veranderen. Interactieve video’s werken alleen met de deelname van de gebruiker, waardoor ze actieve deelnemers worden, in plaats van alleen passieve kijkers.

 

Wat zijn interactive videoplatforms?

Interactive videoplatforms zijn softwaretools waarmee je functies in je video kan maken waarop het publiek kan klikken, typen, of andere vorm van actie kan ondernemen. Het voegt een gamificatie-laag toe aan je anders passieve video, waarbij het publiek alleen de inhoud kan stoppen, pauzeren en afspelen.

 

Tegenwoordig betekent technologische innovatie dat iedereen de middelen heeft om zeer boeiende inhoud te creëren. Het enige dat je nodig hebt, is de juiste technologieleverancier en een creatief idee. Interactieve video platforms bieden krachtige functies waarmee je je video volledig kunt aanpassen naar jouw eisen wensen en eisen.

 

Hoe werkt een interactief videoplatform?

De meeste interactieve video platforms zijn Cloud gebaseerde platforms, dan is het niet nodig om programma’s te downloaden en te installeren. Je hebt zelfs direct online toegang tot de applicatie, zodat je video’s kan maken en bewerken wanneer je maar wilt.

Bij het maken van een interactieve video kan je met één klik op de knop lettertypen, buttons en pictogrammen naar wens aanpassen, afhankelijk van wat geschikt is voor jouw doel.

Het meest indrukwekkende aspect van interactieve video platforms zijn de beschikbare analysetools. Met deze tools kun je de statistieken van je video volgen. Het geeft je inzicht in de interacties die een kijker heeft met jouw interactieve video.