Leidinggevende binnen een organisatie zijn klinkt leuk, maar je wordt vaak op de proef gesteld en je krijgt te maken met verschillende uitdagingen. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de productie binnen een bedrijf en daarom moet je het team ook goed aansturen. Je moet ervoor zorgen dat ze het werk goed verrichten en ook de samenwerking moet goed zijn. Op de werkvloer kan het stressvol zijn. Soms moeten deadlines gehaald worden en de emoties lopen dan hoog op. Je werkt als leidinggevende immers met mensen. Een goede omgang met je ondergeschikte collega’s is als leidinggevende dan ook fundamenteel. Bij hoogoplopende conflicten kun je mediation in Deventer inzetten. Ook kun je al veel zelf doen om uitbarstingen van werknemers te voorkomen. 

 

Organiseer regelmatig leuke teamuitjes

Uitbarstingen van werknemers kun je voorkomen door ze gelukkig te laten voelen tijdens het werk. Veel mensen vinden het niet erg om enigszins vervelend werk te doen, maar dan moet de sfeer op de werkvloer wel top zijn. Een goede sfeer kun je als leidinggevende stimuleren door regelmatig teamuitjes te organiseren. Teamuitjes zijn niet alleen leuk, maar tijdens het uitje leert het personeel elkaar op een diepere manier kennen. Op het werk wordt vooral gepraat over het werk en tijdens het teamuitje leer je elkaar persoonlijk kennen. Ook ga je samen activiteiten ondernemen en dat schept ook een band. Teamuitjes zijn leuk en functioneel tegelijkertijd en daarmee immer een goede investering. 

 

Laat als manager je gezicht zien

Veel leidinggevenden zijn nauwelijks zichtbaar op de werkvloer. Sommige werknemers vinden dit juist fijn, want dan voelen ze minder druk. Ook zijn er veel werknemers die het juist fijn vinden om een leidinggevende op de werkvloer te zien. Ze kunnen dan direct problemen en dergelijke bespreken. Ook kunnen mensen op de werkvloer dan hun hart luchten of frustraties uiten. Conflicten vinden altijd plaats op de werkvloer, maar je kunt wel voorkomen dat ze escaleren door snel in te springen. Een manager die aanwezig is op de werkvloer weet sneller uitbarstingen bij werknemers te voorkomen. Uitbarstingen ontstaan vaak uit langdurige opgekropte emoties. 

 

Schakel hulp in bij grote conflicten

Is het conflict te groot? Bij grote problemen op de werkvloer is het raadzaam om een mediator in te schakelen. Of het nu gaat om een conflict tussen leidinggevende en ondergeschikte of tussen werknemers onderling. Een mediator heeft namelijk een onafhankelijk blik en treedt op als eerlijke bemiddelaar.