Een dakkapel plaatsen levert je woning ontzettend veel ruimte op. Wat ga je allemaal met deze ruimte doen? Je kunt er een slaapkamer van maken of je kunt je er hobby’s uitoefenen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je besluit een dakkapel te plaatsen. In dit artikel vind je tips welke je niet mag missen bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel. Interesse in een dakkapel 4 meter?

 

Bedenk hoe je de extra ruimte gaat gebruiken

Het is mogelijk om een dakkapel te voorzien van allerlei extra luxe opties. Je doet er goed aan om vooraf te bedenken wat je met de beschikbare zolder ruimte gaat doen en welke opties de dakkapel moet vereisen. Je voorkomt hiermee onnodige hoge kosten en zodoende investeer je heel doelgericht voor de lange termijn. Zo kan een verduisterend rolluik geschikt zijn voor je slaapkamer, maar is een sunscreen misschien een betere optie voor je thuiskantoor.

 

Maak de keuze voor duurzaamheid

Een nieuwe dakkapel kies je om er jaren woonplezier van te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je de keuze maakt uit duurzaamheid en hoge kwaliteit zodat je zonder problemen kunt genieten. Een kwalitatief goede dakkapel heeft een stevige constructie en kennen een extra lange levensduur. Wil je bijna geen onderhoud hebben aan je dakkapel kies dan voor een kunststof dakkapel dat samengaat met kunststof kozijnen. Je hebt nauwelijks onderhoud en je kunt er minstens 25 jaar mee doen.

 

Bepaal wat jij belangrijk vindt

Benoem een aantal punten die je belangrijk vindt bij een nieuwe dakkapel. Zo kunnen punten als onderhoudsarm, maximale ruimtewinst, beste isolatie, een snelle levertijd en dakkapel zonder vergunning van belang voor je zijn. Is het belangrijk dat de ambachtelijke detaillering van je huis wordt doorgezet naar je nieuwe dakkapel dan is de keuze voor het materiaal eenvoudig. Kies je voor een dakkapel van hout dan biedt dat de mogelijkheid om elke detaillering te realiseren. Daarnaast zorgt het voor de gewenste authentieke uitstraling.

 

Denk ook goed na over het type dakkapel

Je moet je zelf bij een nieuwe dakkapel plaatsen ook afvragen welke type de voorkeur jou voorkeur heeft. Doe een rondje rond de straat en bekijk andere dakkapellen. Moet jou dakkapel een plat dak, schuin dak of punt dak krijgen? En hoe groot moet je nieuwe dakkapel worden? Bekijk alle mogelijkheden en bespreek ze met je aannemer.