De blokhut is ontzettend leuk om in je tuin te plaatsen. De reden waarom je een blokhut in je tuin wilt hebben kan verschillende redenen hebben. Zo kan je huis op een gegeven moment te klein worden, heb je simpelweg meer ruimte nodig of veranderen je wensen. Je kunt dan kiezen om je huis te laten verbouwen of een aanbouw te plaatsen. Maar veel leuker en goedkoper is een blokhut zelf bouwen en in je tuin te plaatsen. Je kunt zo’n blokhut gebruiken voor verschillende dingen zoals opslagruimte, atelier, tuinkamer of zelfs een gastverblijf. Ben je zelf een klusser dan hoef je de bouw niet uitbesteden en kan je lekker zelf aan de gang gaan. Een aantal tips als je besluit een blokhut te bouwen.

 

Wat kost het om een blokhut te bouwen?

Het is mogelijk om een kant en klare blokhut aan te schaffen en door monteurs te laten monteren. Bekende blokhut kant en klare merken zijn Woodvision, Interflex en Lugarde. Je zult merken dat bij een aantal van deze merken de montage is inbegrepen al hangt dat helemaal af bij welk bedrijf je de blokhut laat bouwen. Meestal betaal je extra montage en kan de levertijd een stuk langer zijn. Wil je veel kosten besparen dan kun je de keuze maken om de blokhut zelf te bouwen, wat al snel 500 euro scheelt.

 

Is een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een blokhut?

Gelukkig is de regelgeving rond het plaatsen van een blokhut in je tuin tegenwoordig versoepeld. Bij de meeste gevallen betekent dat je daarom geen bouwvergunning meer nodig hebt om een blokhut te laten bouwen. Toch zijn er nog een aantal regels waar je je aan moet houden. Ten eerste moet de blokhut een bijgebouw zijn. Je mag het dus niet aanbouwen aan je huis. Ten tweede mag de blokhut maar uit maximaal één verdieping bestaan. Je doet er verstandig aan om eerst bij je gemeente navraag te doen of je een bouwvergunning nodig hebt.

 

Twee linkerhanden laat dan je blokhut bouwen uitbesteden

Weet je van jezelf dat je twee linkerhanden hebt dan doe je er verstandig aan om de bouw van je blokhut in je tuin uit te laten besteden. Je kunt er dan ook gelijk voor kiezen om een blokhut op maat te laten maken. Op deze manier kan je toch nog je gedroomde blokhut samenstellen en ben je er niet veel tijd aan kwijt.