Barack Obama en zijn vrouw Michelle hebben een contract getekend bij Spotify en gaan binnenkort podcasts plaatsen op de streamingsdienst. Diverse Amerikaanse bronnen melden dat ze de afleveringen zelf ontwikkelen, produceren en inspreken. De Obama’s door je speakers, whoop whoop 🎧

Podcasts van de Obama’s

De exacte inhoud van de podcasts is nog niet duidelijk, het stel gaat een scala aan onderwerpen bespreken. Michelle heeft al laten weten dat ze graag mensen aan het woord laat die elders niet gehoord worden. De afleveringen zullen wereldwijd beschikbaar zijn op Spotify. Wanneer de eerste aflevering online verschijnt is nog niet bekend.

“Podcasts kunnen mensen laten lachen, nadenken, en hopelijk dichter bij elkaar brengen”, laat de voormalige president in een verklaring weten. “We geloven sterk in de meerwaarde van onderhoudende en intelligente conversaties.”

Meer podcasts op Spotify

De Obama’s richtten vorig jaar hun mediabedrijf Higher Ground waarmee ze films, documentaires en series te ontwikkelen voor Netflix. Vanuit dit bedrijf zullen ze ook de podcasts produceren. Spotify is blij met de samenwerking. CEO Daniel Ek is van plan om dit jaar meer dan 400 miljoen dollar te investeren in het uitbreiden van hun podcastaanbod. Hij is ervan overtuigd dat binnen afzienbare tijd ruim 20 procent van hun aanbod géén muziek zal zijn. Spotify is met meer dan 217 miljoen actieve gebruikers per maand de grootste streamingdienst ter wereld.