Renovlies behang, ook wel glasvezelbehang genoemd, is ideaal voor zowel de afwerking van uw nieuwbouwwoning, als voor de renovatie van uw jaren ’30 woning! Met behulp van renovlies behang verstevigt u niet alleen uw muren, maar bespaard u ook nog eens enorm veel geld op andere vormen van renovatie of afwerking! Bent u al benieuwd wat dit magische renovlies behang dan is? Lees dan vooral door, want hieronder legt het artikel u uitgebreid uit wat renovlies precies is, waar het allemaal voor gebruikt kan worden en wat de voordelen er nou van zijn. Want hoeveel voordelen kan zo’n techniek als renovlies behang nou hebben?

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang is een zeer dik behang op basis van glasvezel eenzelfde uiterlijk heeft als stucwerk en gemakkelijk geplaatst kan worden met behulp van een specialist. Renovlies behang is vele malen goedkoper dan het laten komen van een stukadoor, die vervolgens dagen bezig is om de muren af te stucen of de scheuren in de muren te repareren. Daarnaast moet stuc heel lang drogen, en kunt u na een week pas echt iets met de wand gaan doen. In het geval van renovlies behang is dit niet het geval U kunt renovlies gemakkelijk aan laten brengen door een specialist, die in één of twee dagen alle wanden heeft ‘gestuct’. Renovlies behang is echter direct afwerkbaar met verf of een ander product. Renovlies behang hoeft namelijk niet te drogen, omdat het een droog product is dat direct wordt aangebracht.

Behang in een nieuwbouwwoning

Heeft u een nieuwbouwwoning met kale muren die klaar zijn voor de stukadoor, maar wilt u graag direct de muren afwerken? Kies dan voor een goed renovlies behang. Hiermee weet u namelijk zeker dat u binnen twee dagen uw wanden afgewerkt heeft en één dag later al kunt gaan verven! En dat voor de helft van de prijs van een stukadoor. Daarnaast is het stucen van een muur van een nieuwbouwwoning soms gevaarlijk, omdat een huis soms nog werkt. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in het verse stuc en kan alles over worden gedaan. Met behang is dit niet het geval en bent u ervan verzekerd dat het behang de komende tientallen jaren gemakkelijk gebruikt kan worden! Het grootste voordeel is dat het direct schilderbaar is en u dezelfde week nog in uw verse geschilderde huis kunt wonen!

Renovlies behang in een renovatieproject

Stel dat u geen nieuwbouwhuis heeft en gewoon graag uw huis wilt renoveren, de muren opnieuw stucen, schilderen, misschien wat scheuren opvullen. Dan kiest u voor een stukadoor die enkele dagen tot meer dan een week in uw huis bezig zal zijn om alle muren te stucen en alle mogelijke scheuren op te vullen. Echter kan ook dit project gemakkelijk met hulp van behang worden opgelost. U kunt namelijk zonder problemen het stevige en dikke behang toepassen en hierbij geen zorgen te hebben over scheuren in het stuc. Behang kan namelijk niet scheuren of bobbelen.

Voor professioneel advies over renovlies behang of glasvezelbehang, neemt u contact op met Floorplaza | Vloeren en meer….