Het is heerlijk wonen in de Zaanstreek! Het gebied waar ooit honderden molens langs de oevers van de Zaan stonden, is uitgegroeid tot een geweldige plek om een huis te kopen. Je hebt hier het gemak en de bereikbaarheid van de grote stad, maar ook de rust en ruimte van het platteland. Lijkt het je wel wat om hier een koophuis te zoeken? Lees dan onze tips!

#1. Verken de verschillende wijken

Elke wijk in de Zaanstreek heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Zo staat de Zaanse Schans bekend om haar oer-Hollandse uitstraling en typische Zaanse huisjes. Het aan de polders grenzende Assendelft heeft de langste dorpsstraat van Nederland, waar veel oude, schattige huisjes te vinden zijn. Ook het dorp Oostknollendam, daterend uit 1434, is zeker de moeite waard. En wie graag in de stad woont, kan natuurlijk in Zaandam gaan kijken voor een woning.

#2. Verdiep je in de nieuwbouwprojecten

Er worden momenteel tal van nieuwbouwprojecten gerealiseerd in de Zaanstreek. Maak alvast een account aan op de websites van de projectontwikkelaars, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Bovendien kun je dan direct actie ondernemen op het moment dat de woningen beschikbaar komen.

#3. Schakel een hypotheekadviseur in

Wil je een huis kopen in de Zaanstreek, dan is het zeker geen overbodige luxe om een hypotheekadviseur Zaandam in te schakelen. Die kan je namelijk niet alleen helpen bij het berekenen van wat je maximaal kunt lenen, maar ook bij het vinden van een hypotheek die in alle opzichten aansluit op jouw persoonlijke situatie.