Pennen bedrukken om weg te geven… klinkt al lang niet zo spannend meer. Gebruiken we ze nog wel zoveel in een digitaal tijdperk als dit? Nou, dat zal je verbazen! Velen vinden het toch nog prettig en zelfs onmisbaar om even snel iets te kunnen opschrijven, gewoon met pen, op papier. Pennen zijn dan ook nog steeds populaire giveaways. Onder meer omdat ze, jawel, levens redden.

Divers

Wil je relatiegeschenken met logo geven, dan zijn pennen ideaal als je niet te groot wilt uitpakken. Je kunt ze uitdelen, maar ook per post versturen. Je kunt ze ook met een pakketje meesturen. Maar wat voor pen moet het zijn? Je hebt een boel keuze. Balpennen bedrukken wordt het meest gedaan. Maar ga je dan voor een goedkopere of een luxere? Of grappige pennen, met een poppetje of in de vorm van een lipstick. Alles kan in pennenland. Toch wat luxer? Dat kan ook, bijvoorbeeld met een luxe vulpen in een fancy doosje. Gegraveerd en al. Op deze manier kun je een pen uitstekend afstemmen op de doelgroep.

Logo en boodschap

Een pen is pas echt effectief als je deze bedrukt met een logo of boodschap. Met een logo wordt hij herkenbaar en met een boodschap blijf je hangen. Als de boodschap óf een heel flauwe grap is óf lekker klinkt, blijft hij hangen en wordt hij gedeeld. Bovendien brengt een pakkende boodschap het gesprek op gang.

Save a life!

Pennen redden levens. Ja, het kan echt! Niet alle pennen, maar wel die met een buisje erin van meer van 3 millimeter dik. Dan is hij groot genoeg om voldoende lucht door te blazen bij iemand die stikt. Wist je overigens dat er bij veel balpennen een gaatje in de dop zit, met een reden? Dat is voor als de dop wordt ingeslikt. Dan krijgt het slachtoffer alsnog gewoon lucht binnen en hoeft hij niet te stikken!