Het is natuurlijk best een stap om te verhuizen naar Curaçao. Er komt veel bij kijken en een huis huren gaat daar ook net wat anders dan in Nederland. Als je het land nog niet zo goed kent is het ook lastig om te weten waar je het beste een huis kan huren. In dit artikel zijn een aantal tips te lezen waar je rekening mee moet houden als je op zoek gaat naar een huurhuis in Curacao.

 

De voordelen van huren 

Een huurhuis in Curaçao is een goede optie als je het land nog niet zo goed kent of als je er maar tijdelijk komt wonen. Als je bijvoorbeeld voor een stage of voor werk naar Curaçao komt dan is huren ideaal. In Curaçao worden huurwoningen vaak gemeubileerd verhuurd. Dit is ideaal als je voor een wat kortere periode in Curaçao komt wonen.

 

Een huurwoning vinden

Het is verstandig om vooraf al na te denken wat voor een soort woning je wilt. Wil je een huis of een appartement? Met of zonder meubels? Als je dit voor jezelf duidelijk hebt dan kun je makkelijker je zoektocht starten. Neem contact op met een RE/MAX makelaar zodra je een huurwoning hebt gevonden die aansluit bij je wensen. Deze zal je verder helpen en al je vragen beantwoorden. Hij of zij kan dan vervolgens een bezichtiging regelen met de eigenaar van de woning.

 

Waar let je op bij de bezichtiging

Bij de bezichtiging van een huurhuis in Curaçao zijn een aantal punten van belang om op te letten. Je moet goed kijken of de woning goed onderhouden is, dat er voldoende bergruimte is voor al je spullen, vraag of het gemeubileerd is en of er nog bouwactiviteiten gepland staan in de buurt waardoor je last zou kunnen krijgen van geluidsoverlast. Verder zou je nog even een praatje kunnen maken met de buren met de vraag hoe het is om daar te wonen.

 

De kosten

Zodra je een huurhuis in Curaçao hebt gevonden is het verstandig om aan de makelaar te vragen welke kosten er allemaal bij de huurprijs zijn inbegrepen, hoeveel de borg is en voor hoelang de huurovereenkomst geldig is.