Wist je dat je huis zo ongeveer elke zeven jaar weer toe is aan een schilderbeurt? Na zeven jaar trappenlopen zijn de gebruikerssporen vaak wel zichtbaar. Verf is er letterlijk afgelopen. En ook hebben de muren de nodige vlekken en beschadigingen opgelopen. Vooral bij gezinnen met kinderen en / of huisdieren hebben muren vaak veel te verduren. Maar verven doe je niet alleen voor het uiterlijk. Het is ook goed tegen de vorming van schimmels en vocht en daarmee dus voor de levensduur maar ook voor je eigen gezondheid. Dit onderstreept ook het sympathieke bedrijf Rensink Totaalonderhoud. Deze zijn in te huren voor zowel het schilderwerk binnen als het schilderwerk buiten.

 

Elke 7 jaar een nieuwe kleur

Elke 7 jaar opnieuw schilderen.. Het is een noodzakelijk kwaad maar het biedt tegelijk ook kansen. Want waarom zou je weer dezelfde kleur kiezen? Waar wil de volgende zeven jaar tegenaan kijken? Daarom hierbij de vijf mooiste kleuren voor jouw muur, plafond, balustrade, kozijnen of noem maar op:

  1. Blauw in vele facetten
  2. Groen
  3. Pastelkleuren als bijvoorbeeld lila
  4. Grijs (mat)
  5. Mosterdgeel

 

Het is maar een kleine greep uit de vele keuzes qua kleur. De keuze voor een kleur is uiteraard erg afhankelijk van de toepassing. Op welke muur komt het? In de woonkamer? Een slaapkamer of een gameroom? Elke ruimte vraagt weer om een andere zienswijze. Soms is het ook leuk om één kleur te kiezen in verschillende tinten. Dan hebben we het niet alleen over de grote verscheidenheid aan tinten grijs maar ook in bijvoorbeeld blauw of groen. Neem grijs/groen en grachtengroen. Dit kan een leuke combinatie zijn.

 

Kleuren kiezen, een hele beslissing

Zoek je een leuke kleur voor de muur van bijvoorbeeld een gameroom dan kan het vaak wel wat donkerder zijn dan waar je normaliter snel aan zult denken. Maar een woonkamer vraagt om een wat rustiger kleurenpallet. Terugkomende kleuren in een dergelijke ruimte geven vaak een prettige eenheid. Of kleuren die in elkaar overlopen. Contrasterende kleuren kunnen juist een speels effect geven en in sommige ruimtes is dat juist leuk. Ook voor bedrijven trouwens. In de regel wordt er vaak gesteld: hoe groter de ruimte de meer je kunt uitpakken met kleur. Maar hoe kleiner de ruimte is het advies om te kiezen voor wat rustigere kleuren. Bijvoorbeeld mat grijs of rustige pastelkleuren of oud groen of oud blauw. Maar wat je ook kiest. Als je er na loop van tijd op uitgekeken bent dan weet je dat een volgende verfbeurt weer vanzelf weer komt als je je houdt aan het elke zeven jaar schilderen.