Droom jij ervan om een reis te maken door ongerepte natuur, zoals een reis door de bergen, woestijn of een jungle safari, maar heb je geen idee welk expeditie voertuig te koop is hiervoor? Hieronder lees je meer over voertuigen die wel tegen een stootje kunnen en daarom uiterst geschikt zijn om mee op expeditie te gaan.

Soorten expeditie voertuigen

Een expeditie voertuig is eigenlijk een omgebouwde truck of camper, verstevigd op de nodige plekken en waarmee je voor langere tijd op vakantie kunt gaan. Hierdoor kan je in alle vrijheid genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft, verplaats je je gemakkelijk en heb je altijd de belangrijkste zaken bij de hand. Expeditie voertuigen kun je huren, maar als je er liever eentje in je bezit hebt, kun je deze zelf maken, door een bestaand voertuig om te bouwen. Natuurlijk kun je dit ook door een specialist laten doen of je kunt er één kopen. Er zijn vier types expeditie voertuigen. Allereerst de meest populaire versie, de bus camper. Een uiteenlopend type waar je als gebruiker veel opties aan toe kan voegen. Het tweede type is een alkoof camper die een uitbouw heeft bovenop de cabine waar de slaapplekken zijn. Het derde type is een integraal camper, dit is het meest luxe type expeditie voertuig en biedt vaak de meeste ruimte. Een half integraal camper is een mix tussen de alkoof en de integraal camper.

Jouw droomreis

Droom jij ervan om een mooie reis te maken met een expeditie voertuig? Dan is het verstandig om van tevoren te bedenken welke eisen jij aan je transport stelt. Wil je het liefst je eigen expeditie voertuig uitkiezen en hem helemaal inrichten naar jouw eigen smaak, of koop je er liever één kant en klaar zodat je er snel mee op reis kan. Vaak kun je zonder al te veel moeite in een expeditie voertuig slapen, maar daarnaast is het wel belangrijk om je af te vragen hoeveel ruimte je nodig hebt. Wil jij aan boord van alle gemakken voor zien zijn of houd je het liever simpel? Onderzoek vooraf wat bij jou past zodat jij heerlijk kan genieten van jouw droomreis in een expeditie voertuig.