Er zijn tegenwoordig veel verschillende verpakkingen voor verfproducten verkrijgbaar. Elke verpakkingsmethode heeft weer zijn eigen voordelen. De keuze voor de juiste verpakking is voornamelijk afhankelijk van uw product en de toepassing daarvan.

Welke verpakkingen voor verfproducten zijn er?
Voor het verpakken van verfproducten zijn blikken, vloeistofblikken en aerosols de meest populaire opties. Wanneer u kiest voor blikken dan is er ook nog onderscheid te maken tussen cilindrische blikken en conische blikken. Hieronder belichten we kort de voordelen van elke verpakkingssoort:

 • Cilindrische verfblikken
  Cilindrische blikken hebben het grote voordeel dat ze makkelijk te openen en te (her)sluiten zijn. Dit komt door de kenmerkende ronde vorm en de ring die in het blik zit. Cilindrische blikken zijn de meest gebruikte verpakkingen voor verfproducten. Belangrijke onderdelen van deze blikken, zoals de ring, de deksel en de bodem, worden tegenwoordig niet meer gelakt. Om te zorgen dat er minder kans is op roest en krassen, worden deze onderdelen tegenwoordig meestal vervaardigd uit materialen die hier beter tegen bestand zijn.
 • Conische verfblikken
 • Het voordeel van conische blikken ten opzichte van cilindrische blikken, is dat ze erg makkelijk te stapelen zijn. Hierdoor kunt u met name op het gebied van logistiek en opslag aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. Ook voor de eindgebruiker zijn conische blikken vaak gunstig. Ze kunnen namelijk beter en makkelijker geleegd worden, waardoor de consument meer uit uw product kan halen.
 • Vloeistofblikken
  Vloeistofblikken zijn uitermate geschikt voor het schenken van dunne vloeistoffen of lijmen. Deze verpakkingen zijn altijd gesloten, met een kleine opening aan de bovenkant. Deze opening kan gebruikt worden voor het vullen en legen van het blik en kan verschillende kunststof of metalen sluitingen bevatten. Vloeistofblikken kunnen een ronde of rechthoekige vorm hebben en zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen.
 • Aerosols
  Aerosols staan ook wel bekend als spuitbussen. Ze kunnen goed worden gebruikt voor het verpakken van producten die onder druk worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn technische sprays en reinigingsmiddelen. Een groot bijkomend voordeel van een aerosol is dat deze spuitflessen zich zeer goed lenen voor etiketten en bedrukking.

Tot slot nog een laatste aandachtspuntje voor het selecteren van de juiste verpakkingen voor uw verfproducten: de sluiting. Verschillende verpakkingen hebben verschillende sluitingsmogelijkheden. De behoefte aan bijvoorbeeld een kinderveilige schroefdop, een sluiting met garantieverzegeling of een sluiting met aluseal is ook van invloed op de keuze voor de uiteindelijke verpakking. Uw verpakkingsleverancier kan u hierover uiteraard van een deskundig advies voorzien.