Metaal is materiaal dat in veel producten en constructies wordt verwerkt. Voor het maken van metalen producten of constructies moet metaal bewerkt worden. De mogelijkheden die je hebt bij het gebruiken van metaal zijn bijna eindeloos. Metaal kan op veel verschillende manieren bewerkt worden. Het kan met precisie bewerkt worden in complexe vormen voor verdere bewerking. Metaal op maat maken kan gedaan worden met speciale machines die nauwkeurig ingesteld kunnen worden. Je kunt het zelf produceren, maar je kunt het ook laten doen door een bedrijf dat er gespecialiseerd in is. Metaalbewerkingen kunnen geproduceerd worden in grote hoeveelheden met hoge precisie.

 

Op maat het metaal snijden

Snijden is een bewerking dat gedaan kan worden door een nauwkeurige machine. Een machine gemaakt voor het snijden van metaal wordt meestal gedaan door middel van een laser. Dunnere platen kunnen op deze manier in complexe vormen gesneden worden. Voor het snijden moet er eerst een ontwerp gemaakt worden van het eindproduct van de bewerking. Dit ontwerp moet in een computer gemaakt worden om de juiste stappen te plannen voor het snijden van het metaal. Het snijden van het metaal kan heel nauwkeurig met een laser gedaan worden. Goede bedrijven gespecialiseerd in het bewerken van metaal kunnen dit op de millimeter nauwkeurig doen.

 

Op maat metaal buigen

Buigen is een tweede manier waarop metaal bewerkt kan worden. Buigen is een proces dat het metaal vervormd. Het vervormen van metaal kan op een aantal manieren gedaan worden. De makkelijkste en goedkoopste manier om dit te doen is door middel van kanten. Kanten is een methode van metaal buigen die grofweg metalen platen in de gewenste vormen kan krijgen. Echter is deze methode niet heel precies doordat het metaal makkelijk beschadigd kan worden bij deze methode. Voor een nauwkeurige methode van het buigen van metaal kan er gekeken worden naar zwenkbuigen. Zwenkbuigen is een manier die heel precies gedaan kan worden. Het metaal dat op deze manier wordt bewerkt wordt niet beschadigd in het proces. Om metaal platter te maken kan het metaal gewalst worden. Het walsen is een proces waarbij metaal met hoge druk vlak wordt gemaakt.

 

Op maat metaal verspanen

Verspanen is een methode waarbij het metaal wordt weggesneden om complexe vormen te krijgen. Bij het verspanen worden kleine stukken metaal weggesneden. Dit kan met hoge precisie gedaan worden door veel verschillende machines. Verspanen kan gedaan worden door alle manieren waarbij stukken metaal worden weggesneden. Dit kan boren zijn, maar ook zagen van metaal.