Slaap is zeer belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Tijdens het slapen laad je je op voor de volgende dag en verwerk je de dag die is geweest. Als je een slecht matras hebt kan je last krijgen van je lichaam en hierdoor slaap je ook slechter. Bijvoorbeeld last van heup door matras en dit heeft gevolgen van je dagelijks leven. Voor het slapen heb je een goed matras nodig en als je heupklachten hebt of andere klachten dan kan je een speciaal matras krijgen hiervoor zodat je lekker kan slapen.

Het belang van goede nachtrust
Een goede nachtrust heeft een positieve invloed op je gezondheid en een slechte nachtrust heeft een negatieve invloed hierop. Je hebt ongeveer 8 uren slaap nodig zodat je je kan opladen voor de volgende dag. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt hangt samen met je lengte en gewicht. Je hersenen moeten de dag die geweest is nog verwerken en daarbij worden er een heleboel verbindingen gemaakt. Als je niet goed slaap hebt hebben je hersenen dit niet kunnen verwerken en staat er wel alweer een nieuwe dag voor de boeg. Dit is dus extra vermoeiend en dit ga je op een gegeven moment ook merken aan je prestaties.

Een goed matras voor goede nachtrust
Een goed matras is al meer dan het halve werk, want op een goed matras kan je lichaam zo goed ontspannen dat je makkelijker in slaap valt. Als je lichamelijke klachten hebt kan je een matras aanschaffen waarbij het dat deel ondersteunt waar je last van hebt. Hierdoor heb je tijdens het slapen geen last hiervan en slaap je veel beter. Bij pijn aan de heup kan het matras bijvoorbeeld zo worden aangepast dat er geen druk wordt uitgeoefend op de heup.

Het kan zijn dat je tijdens het slapen niet veel merkt, maar bij het opstaan wel. Dit is het teken dat je ene nieuw matras nodig hebt, want anders wordt het erger. Het is dus verstandig om hier zo snel mogelijk bij te zijn, omdat het elke nacht erger kan worden en dit is niet nodig.