Als je een goederenlift aan wilt schaffen moet je goed weten wat er allemaal bij komt kijken. De gemiddelde kosten van de goederenliften zijn hier een goed voorbeeld van. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goede lift om goederen veilig te verplaatsen, maar ook van de juiste voorbereidingen. Er zijn een aantal factoren die een grote rol gaan spelen bij de kosten van jouw eigen lift. Denk hierbij aan de functie, de hoogte en de breedte. Er zijn verschillende modellen te vinden die jou allemaal een andere prijs gaan geven.

 

Hogere prijs voor meer functionaliteiten

De duurste goederenliften die je tegen gaat komen zijn de liften met een elektrische aandrijving. Het zijn zelfdragende liften, welke jou veel voordelen op kunnen leveren. Ze zijn namelijk stiller en schoner en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Tevens zijn de werkzaamheden sneller uit te voeren doordat ze sneller bewegen. Echter houdt dit ook in dat je dus een hoge prijs betaalt om de lift in handen te krijgen. Je moet daarom rekenen op bedragen tussen de 15.000 en 20.000 euro. Als je goedkoper uit wilt zijn, ga je naar een gewone zelfdragende goederenlift kijken. De liftschacht is volledig afgesloten. De prijs ligt tussen de 6000 en 11.000 euro.

 

Eenvoud met een lage prijs

Als je slechts een kleinere goederenlift nodig hebt, is een lift met heftmast voldoende. Dit is een model dat van veel eenvoud voorzien is en voornamelijk wordt geplaatst in verbinding met machineafscherming. Je kunt de lift iets uitbreiden door een bouwkundige schacht er omheen te maken. De gemiddelde prijs toont de eenvoud aan. Je kunt deze liften namelijk al krijgen voor 4000 tot 5000 euro, zonder de eventuele extra’s. Als je niet voortdurend een lift nodig hebt, zal dit dus een goede uitkomst gaan geven.