Ongeveer 380 miljoen mensen spreken Engels als moedertaal. Meer dan een miljard spreekt Engels als tweede taal, of beheersen dit. Om makkelijk uit de voeten te komen in het buitenland, is het daarom handig om Engels te leren spreken. Engels leren spreken vergt veel tijd en energie, maar zodra het lukt, is dit het meer dan waard geweest. Alleen al wanneer je op reis gaat kun je het gemak merken van het beheersen van de Engelse taal. Je kan beter begrijpen wat er om je heen gebeurd, vragen stellen en jezelf uitdrukken wat de reiservaring nog beter maakt. Hetzelfde geldt voor de zakelijke wereld, het begrijpen van Engels opent letterlijk een wereld aan mogelijkheden voor jouw carrière. 

 

Engels leren spreken

Om Engels onder de knie te krijgen is het raadzaam een cursus, scholing of andere vorm van informatie te volgen. Samen met een persoonlijke trainer kun je Engels leren spreken, het regelmatig spreken van de taal zorgt ervoor dat het je steeds makkelijker afgaat. Je raakt gewend aan het vormen van zinnen en je gedachten uitspreken in een andere taal. Je kan dit alleen doen, maar ook samen met iemand anders die de Engelse taal goed beheerst. Het beluisteren van podcasts, Engelse luisterboeken, of het kijken van Engelse programma’s kan ook helpen met het begrijpen hoe je woorden uitspreekt. Naast dat je zo kunt checken of je het goed uitspreekt, kun je ook kijken of je begrijpt waar het over gaat. Het profijt van Engels leren spreken is groot. Je kan zo namelijk met de meeste mensen over de wereld in contact komen!

 

Waarom Engels

Engels wordt wereldwijd veel gebruikt. Niet alleen als moedertaal, maar ook in de zakelijke wereld. Veel internationale bedrijven hebben Engels als voertaal. Als je de taal spreekt kun je deelnemen aan internationale zaken, en vergroot je ook nog je kansen op de arbeidsmarkt. Het beheersen van Engels zorgt ervoor dat je makkelijk in contact kan komen met mensen uit verschillende landen en culturen. Veel boeken, websites en informatieve artikelen zijn geschreven in het Engels. Door het leren van Engels heb je toegang tot veel meer materiaal. Dit maakt dat je kan groeien zowel persoonlijk als professioneel. Het leren van een nieuwe taal is een uitdaging. Je leert te communiceren in een andere taal, hierdoor stimuleer je cognitieve vaardigheden, zoals geheugen en concentratie. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om Engels te leren. Het opent deuren naar nieuwe mogelijkheden, een echt avontuur!